ΜΑΙΟΣ 1825: Η "ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ " ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ

imagesΜια συγκλονιστική έκθεση του Αστυνόμου Κορώνης
Για τη θυσία του Παπαφλέσσα και των συντρόφων του στο Μανιάκι, έχουν γραφτεί πολλά. Το έγγραφο που ακολουθεί, δίνει μια άλλου είδους αυθεντική ιστορική εικόνα για το ζήτημα αυτό. Περιγράφει με απλό αλλά συγκλονιστικό τρόπο την εφιαλτική κατάσταση που επικρατούσε στη Μεσσηνία μετά την καταστροφή στο Μανιάκι και το άκουσμα του θανάτου του Παπαφλέσσα. Να τι έγραφε ο Αστυνόμος της Κορώνης:

Νέα Η Σελήνη ξεφούσκωσε και το Σύμπαν διαστέλλεται
Το φεγγάρι μας έχει «ρυτίδες» και συρρικνώθηκε, ενώ το Σύμπαν θα μετατραπεί σε ένα ψυχρό και νεκρό τοπίο ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Η Σελήνη συρρικνώθηκε σαν μια σταφίδα ή ένα μπαλόνι που ξεφουσκώνει και...
Νέα Earth from Above
Earth from Above A collection of aerial photography produced by Yann Arthus-Bertrand "Earth From Above" is the result of the aerial photographer Yann Arthus-Bertrand's five-year airborne odyssey across six...
Νέα ΕΛΑΙΟΣ Με καπέλο 45% το λάδι στα σούπερ μάρκετ
ΕΛΑΙΟΣ Με καπέλο 45% το λάδι στα σούπερ μάρκετ Δύο συμφωνίες με διαφορετικές αλυσίδες λιανικής, που αποδεικνύουν πως ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή του λαδιού μόνο και μόνο για να τοποθετηθεί στο ράφι Παρ‘ όλο που στις ετήσιες συμφωνίες προβλέπεται...

Παγκόσμια ανησυχία για τη φονική γρίπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι είναι πιθανόν ο ιός της γρίπης των χοίρων να εξελιχθεί και να γίνει πολύ πιο επικίνδυνος.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Αποπειράθηκαν να κλέψουν την Αγροτική Τράπεζα Φιλιατρών

imageΑπόπειρα διάρρηξης έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Φιλιατρών. Οι επίδοξοι διαρρήκτες έσπασαν, μάλλον με μεγάλο σφυρί, ένα από τα πίσω παράθυρα της τράπεζας, άνοιξαν με το χερούλι λίγο το παράθυρο αλλά - άγνωστο για ποιο λόγο - δεν συνέχισαν την προσπάθειά τους και τελικώς δεν μπήκαν στην τράπεζα.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Κρίση; - απλοί υπολογισμοί...

imageΚρίση; - απλοί υπολογισμοί...Ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Η αντίδραση και οι απλοί υπολογισμοί που έστειλε ένας τηλεθεατής στο CNN:

Το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών με τα χρήματα των φορολογουμένων θα κοστίσει:

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Το κάστρο της Κορώνης

Eίχα υποτιμήσει, είναι αλήθεια, το κάστρο της Κορώνης. Το διαπίστωσα τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν με ξεναγούς φίλους από την περιοχή το περπατήσαμε και γνώρισα άγνωστα σημεία του.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα ταλαιπωρία με τα δικαιώματα επιδότησης

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 4 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Σε απίστευτη ταλαιπωρία όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθεί φέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης. Και αυτό γιατί το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου, ενώ η προθεσμία (και με τις ποινές) λήγει στις 9 Ιουνίου.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Ο καθαρός αέρας κάνει καλό στην υγεία

Στον ολοένα και περισσότερο αστικοποιούμενο κόσμο μας, αποδεικνύεται ότι το πράσινο κάνει καλό και σε μας, όχι μόνο στον πλανήτη.

Αυτό σημαίνει ότι ένας περίπατος στο πάρκο ή ακόμα και η θέα ενός δέντρου από το παράθυρο μας μπορεί να αποβούν ευεργετικά. Δεν είναι τόσο η άσκηση. Είναι η αναζωογονητική επαφή με τη μητέρα-φύση και το ότι αυτή δεν έχει απαιτήσεις από εμάς.
0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών

Παρουσιάζεται σήμερα στο Δήμο

Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζεται σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο REX, σήμερα στις 7 το απόγευμα.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντικές διακρίσεις για μεσσηνιακά προϊόντα

Σημαντικές διακρίσεις για τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα σε δύο διαγωνισμούς που έγιναν προσφάτως. Το ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης “Ελαιώνιον” της εταιρείας ΑΓΡΟΒΙΜ κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ισχυρής έντασης φρουτώδους, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό τυποποιημένου ελαιολάδου και συσκευασίας που έγινε σε συνεργασία των “Δρόμων της ελιάς” με το υπουργείο Ανάπτυξης και άλλους φορείς.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΙΡΟΣ


Η Μάνη στη δεύτερη τουρκοκρατία A (1715-1821)

Οι Μανιάτες κατηγορήθηκαν ως τρωγλοδύτες και όμως από τον 13ο αιώνα
έχτιζαν εκκλησιές σαν τον Αγιο Ιωάννη στα Κέρια της Μέσα Μάνης.

Η τουρκοκρατία στο Μοριά άρχισε το 1460, όταν ο Μωάμεθ ο Β’ ο πολιορκητής κατέβηκε στην Πελοπόννησο με το στρατό του, για να αναγκάσει τους δύο αδελφούς Παλαιολόγους, το Δημήτριο και το Θωμά, να πληρώσουν το συμφωνημένο φόρο υποτέλειας.