Ο πόλεμος των Επτά επί Θήβας

Εξίσου ξακουστός υπήρξε ο λεγόμενος πόλεμος των Επτά επί Θήβας. Ο Λάιος ήταν απόγονος του Κάδμου και βασιλιάς των Θηβών. Ένας χρησμός είχε πει ότι, αν αποκτούσε γιο, αυτός θα τον σκότωνε. Γι' αυτό, μόλις η σύζυγος του, Ιοκάστη, γέννησε αγόρι, ο Λάιος τρύπησε τα πόδια του βρέφους στους αστραγάλους και το έδωσε σε ένα βοσκό για να το εγκαταλείψει στον Κιθαιρώνα. Εκεί βρήκε το βρέφος, κατά τύχη, ένας βοσκός του βασιλιά της Κορίνθου Πολύβου.

Νέα Η Σελήνη ξεφούσκωσε και το Σύμπαν διαστέλλεται
Το φεγγάρι μας έχει «ρυτίδες» και συρρικνώθηκε, ενώ το Σύμπαν θα μετατραπεί σε ένα ψυχρό και νεκρό τοπίο ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Η Σελήνη συρρικνώθηκε σαν μια σταφίδα ή ένα μπαλόνι που ξεφουσκώνει και...
Νέα Earth from Above
Earth from Above A collection of aerial photography produced by Yann Arthus-Bertrand "Earth From Above" is the result of the aerial photographer Yann Arthus-Bertrand's five-year airborne odyssey across six...
Νέα ΕΛΑΙΟΣ Με καπέλο 45% το λάδι στα σούπερ μάρκετ
ΕΛΑΙΟΣ Με καπέλο 45% το λάδι στα σούπερ μάρκετ Δύο συμφωνίες με διαφορετικές αλυσίδες λιανικής, που αποδεικνύουν πως ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή του λαδιού μόνο και μόνο για να τοποθετηθεί στο ράφι Παρ‘ όλο που στις ετήσιες συμφωνίες προβλέπεται...

Δρόμοι της Ελιάς

Στα πλαίσια του πολιτιστικού οδοιπορικού στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου, οι “Δρόμοι της ελιάς” βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη στην Ξάνθη, μεταφέροντας μήνυμα πολιτισμού, βιώσιμης ανάπτυξης, διαλόγου και ειρήνης μεταξύ των περιοχών της Ελλάδας και όχι μόνο.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντικές παρεμβάσεις στο Κυπαρισσία - Φιλιατρά

Σημαντικές παρεμβάσεις γίνονται στο δρόμο Κυπαρισσίας – Φιλιατρών για τη βελτίωσή του καθώς, όπως όλοι γνωρίζουν τα προβλήματά του είναι πολλά και ειδικά σε ότι αφορά το οδόστρωμά του. Μπορεί να είναι ένας καινούργιος σχετικά δρόμος αλλά οι «ανωμαλίες» που συναντά κανείς στο πέρασμά του είναι πολλές, αφού σε πολλά σημεία υπάρχουν σαμαράκια και σε άλλα λακκούβες, με την κατάσταση να γίνεται ακόμη χειρότερη το χειμώνα ειδικά όταν βρέχει.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαίνια Μουσείου Ακρόπολης

Εγκαίνια Μουσείου Ακρόπολης - "Αντικατοπτρισμοί" προβολές video. Σκηνοθεσία: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη.

"Reflections" -- Large-scale site-specific video projections accompanying the opening of the New Acropolis Museum in Athens, Greece, on June 19-23, 2009.

Conceived and directed by Athina Rachel Tsangari. Animations by: antidot design studio, HAOS Film, Nomint motion design, and Oval Image. Music by Stavros Gasparatos.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών

Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ «περί συντονισμού των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών», όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2005/51/ΕΚ της Επιτροπής και την Οδηγία 2005/75/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Νοεμβρίου 2005.

0 Σχόλια

Γεωθερμία: της Γης το χρυσάφι

imageH ευρύτατη τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια το τμήμα Γεωθερμίας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αναλαμβάνοντας σπουδαίες πρωτοβουλίες και συντονίζοντας με επιτυχία μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα, θα μπορούσε να αποτελέσει τη «μαγιά» για τη σωστή και έγκαιρη αξιοποίηση του ανεξάντλητου θερμικού φορτίου της Γης και στη χώρα μας, προσφέροντας σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς σημαντικότατη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα Υπηρεσία - Ιστολόγιο

Νέα Υπηρεσία - Ιστολόγιο

Εγγραφείτε και αναρτήστε τα δικάς σας άρθρα και σχόλια σε άλλους....

0 Σχόλια

Καταγγέλλει μαύρη τρύπα η ΑΔΕΔΥ

Tουλάχιστον 1,3 δις ευρώ υπολογίζουν την μαύρη τρύπα στον Οργανισμό Ασφάλισης Δημοσίου και στο Ταμείο Πρόνοιας, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι η αναμονή για το εφάπαξ, από τον Σεπτέμβρη, θα φτάνει τα δύο χρόνια, ενώ παράλληλα ζητάνε και άμεση λύση για το οικονομικό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στον ΟΠΑΔ.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Καλή κουζίνα και παρθένο ελαιόλαδο

imageΚάτι «σιγοψήνεται» στον κόσμο του παρθένου ελαιολάδου, καθώς μια ομάδα παραγωγών υψηλής ποιότητας λαδιού σε Ιταλία, Ισπανία αλλά και Καλιφόρνια επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα τελειότητάς του.

Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίουκαι το οποίο διοργανώθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Davis (το καλύτερο γεωπονικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ) και το Culinary Ιnstitute of Αmerica (CΙΑ)- ήταν η πρώτη κίνηση με στόχο να διερευνηθούν οι καλύτερες παραγωγικές πρακτικές, τα αισθητικά χαρακτηριστικά και οι μαγειρικές και επιχειρηματικές δυνατότητες για το καλύτερης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ενώ δεκάδες ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, τα ελληνικά ήταν δυστυχώς ελάχιστα.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΙΡΟΣ


Η ΜΑΝΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ (1715-1821) Μέρος 13ο

Ο Θεόδωρος Ορλώφ Αφιξη των Ρώσων στο Οίτυλο Αναφέρεται ότι οι Ελληνες φοβήθηκαν μήπως οι Τούρκοι μάθουν, ότι προετοιμάζεται επανάσταση και κατά τον προσφιλή τους τρόπο αρχίσουν τις σφαγές των χριστιανών. Για το λόγο αυτό ειδοποίησαν τους Ορλώφ να φθάσουν στο συντομότερο δυνατόν χρόνο στον ελλαδικό χώρο. Πρώτος ο Θεόδωρος Ορλώφ, αναχώρησε από το λιμάνι της Μαώνα της Μινόρκας λίγο πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου 1770 και έφθασε στη Μάλτα.