Η Μάνη στη δεύτερη τουρκοκρατία B (1715-1821)

Η προηγούμενη Βενετική διοίκηση Πριν από τη δεύτερη τουρκοκρατία η Μάνη βρισκόταν υπό Βενετική διοίκηση, στην οποία πρέπει να αναφερθούμε, γιατί οι Τούρκοι συνήθιζαν στις περιοχές που δέχονταν εκούσια την υποταγή, να μην αλλάζουν το διοικητικό τους σύστημα.

Η κατάληψη της Καλαμάτας από τους Βενετούς το 1685

Νέα Η Σελήνη ξεφούσκωσε και το Σύμπαν διαστέλλεται
Το φεγγάρι μας έχει «ρυτίδες» και συρρικνώθηκε, ενώ το Σύμπαν θα μετατραπεί σε ένα ψυχρό και νεκρό τοπίο ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Η Σελήνη συρρικνώθηκε σαν μια σταφίδα ή ένα μπαλόνι που ξεφουσκώνει και...
Νέα Earth from Above
Earth from Above A collection of aerial photography produced by Yann Arthus-Bertrand "Earth From Above" is the result of the aerial photographer Yann Arthus-Bertrand's five-year airborne odyssey across six...
Νέα ΕΛΑΙΟΣ Με καπέλο 45% το λάδι στα σούπερ μάρκετ
ΕΛΑΙΟΣ Με καπέλο 45% το λάδι στα σούπερ μάρκετ Δύο συμφωνίες με διαφορετικές αλυσίδες λιανικής, που αποδεικνύουν πως ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή του λαδιού μόνο και μόνο για να τοποθετηθεί στο ράφι Παρ‘ όλο που στις ετήσιες συμφωνίες προβλέπεται...

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

image  
Πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης  
ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» 10 – 01 – ‘10

0 Σχόλια

Εξ ουρανού η σωτηρία...

Μικρές, οικονομικές, αθόρυβες και αυτόνομες, οι μη-επανδρωμένες πτητικές συσκευές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου, μπορούν να μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες, μαζί με μια ξεκάθαρη εικόνα από ψηλά, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η δοκιμή τους στη πράξη, σε μεγάλη φωτιά πριν από λίγους μήνες στο Σχηματάρι, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο του λόγου το αληθές...


0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

e-shops: Τα «πάντα όλα» από τον ...καναπέ σας!

Η τάση των ελλήνων να αγοράζουν πάσης φύσεως προϊόντα μέσω internet είναι αυξητική και όπως δείχνουν οι αριθμοί της στατιστικής το φαινόμενο αυτό δείχνει να φουντώνει για τα καλά. Η εξοικείωση με το internet αλλά και οι καλύτερες τιμές σε πλήθος προϊόντων συντελούν ώστε οι ηλεκτρονικές αγορές να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο και το γεγονός της διοργάνωσης της πρώτης έκθεσης e-shops, πρόσφατα στην Αθήνα.

Οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά το 2000 και σήμερα εμφανίζουν εξαιρετικά αυξητικές τάσεις καθώς και ένα σημαντικό όγκο συναλλαγών ενώ πλέον οι εταιρείες που πωλούν το εμπόρευμά τους ηλεκτρονικά είναι αρκετές εκατοντάδες.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Μέσα στον Ιανουάριο λεφτά στους παραγωγούς

Στα μέσα του Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των οινοπαραγωγών τα πρώτα χρήματα για τα σταφύλια που παρέδωσαν φέτος στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας “Νέστωρ”. Αυτό επισήμανε στην “Ε” ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Σωτήρης Καλογερόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι σε πρώτη φάση θα καταβληθεί το 50% των χρημάτων που αναλογούν σε κάθε παραγωγό, και μετά από 15 μέρες περίπου το υπόλοιπο των χρημάτων.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κοντινού μέλλοντος

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σιγά σιγά έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα. Τα βλέπουμε σε εκθέσεις, γράφονται καθημερινά στο διαδίκτυο και σε ανάλογα έντυπα συνέχεια νέα άρθρα. Εκτός όμως από αυτά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βελτιώνονται κιόλας. Μέρα με τη μέρα κερδίζουν όλο και περισσότερες ανέσεις από τους συγγενείς τους , τα βενζινοκίνητα.Γίνονται πιο άνετα, έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και ενσωματώνουν όλο και περισσότερα gadgets που όλοι αγαπάμε ώστε να μην τους λείπει τίποτα εκτός από …… τους ρύπους. Σε αυτό το πνεύμα κινείται και το Th!nk Ox.

http://thinkev.com/

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

“Εκρηξη” φωτοβολταϊκών σταθμών στη Μεσσηνία

Εκρηκτική ανάπτυξη γνωρίζουν οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί στη Μεσσηνία, όπου άλλοι 12 πρόκειται να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια. Για τους 11 δόθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση από τη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για τον 12ο και πιο μεγάλο, γνωμοδότησε θετικά ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Παναγιώτης Μπαζίγος επί της περιβαλλοντικής προμελέτης.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Ομολογία ενός Σκεπτόμενου Τούρκου δημοσιογράφου

polisΜε ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που
δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardiç,
γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία
στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της
Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου...

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία
σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ
και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί
μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο, από την συγκεκριμένη διεύθυνση
της Τουρκικής εφημερίδας Sabah  το οποίο έχει ως εξής :

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Aποστολή για τη σωτηρία των ωκεανών

imageXάρη στη διασύνδεση της φυσικής, της βιολογίας, της γονιδιωματικής, της ταξινομίας και της ωκεανογραφίας η Tara Oceans θα αλλάξει την ικανότητά μας να καταρτίζουμε μοντέλα για την κλιματική αλλαγή συγκεντρώνοντας δεδομένα σχετικά με τη βιολογία, τη γονιδιωματική και την ωκεανογραφία. Σήμερα, το σκάφος Tara αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των εξερευνήσεων χάρη στις 7 αποστολές τις οποίες έχει πραγματοποιήσει στην Aρκτική, την Aνταρκτική, την Παταγονία, τη Γροιλανδία και τη Nότιο Γεωργία.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΙΡΟΣ


H Αργοναυτική Εκστρατεία

Αργοναυτική Εκστρατεία  υπεράνθρωπη γενιά ημίθεων και ανθρώπων

Οι παραδόσεις για την Αργοναυτική Εκστρατεία συνδέονται στενά με τους μύθους για τους Αιολίδες. Είδαμε προηγουμένως ότι ο Αθάμαντας ήταν ένας από τους γιους του Αιόλου. Βασίλευσε στο βοιωτικό Ορχομενό, αφού παντρεύτηκε τη θεά Νεφέλη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Φρίξο και την 'Ελλη. Λίγο μετά εγκατέλειψε τη Νεφέλη και πήρε άλλη σύζυγο, την Ινώ, την κόρη του Κάδμου, με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Λέαρχο και τον Μαλικέρτη. Η Ινώ, που ήταν μητριά του Φρίξου, τον μισούσε και αποφάσισε να τον εξοντώσει.