Αρχική Τοπικά Σύσκεψη για τα σκουπίδια στην περιοχή Τριφυλίας

Σύσκεψη για τα σκουπίδια στην περιοχή Τριφυλίας

Γ. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ - ΑΛ. ΞΥΓΚΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Το θέμα των αδειοδοτήσεων για τους χώρους που θα γίνεται η μπαλοποίηση των σκουπιδιών και η εναπόθεση των δεμάτων, για την ενότητα της Τριφυλίας, συζήτησαν στην σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Τρίπολη οι δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας με τον περιφερειάρχη Νίκο Αγγελόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αυτό που συζητήθηκε ήταν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των δύο χώρων οι οποίοι ήδη έχουν αποφασιστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια.
Ο ένας, στα όρια Φιλιατρών - Γαργαλιάνων, θα είναι ο χώρος που θα μπει ο μπαλοποιητής, θα συγκεντρώνονται τα σκουπίδια σε ειδικό κλειστό χώρο και θα δεματοποιούνται, ενώ ο άλλος θα είναι ο σημερινός χώρος της χωματερής της Κυπαρισσίας που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και εκεί θα αποθηκεύονται τα μπαλοποιημένα με ειδικές μεμβράνες σκουπίδια, μέχρι να δοθεί η τελική λύση διαχείρισης σε περιφερειακό επίπεδο.
Επίσης συζητήθηκε η προώθηση της δημιουργίας ενός φορέα διαδημοτικής διαχείρισης των σκουπιδιών για την ενότητα της Τριφυλίας, που θα περιλαμβάνει την περιοχή από τον Δήμο Γαργαλιάνων μέχρι και το Δήμο Δωρίου. Στην συνάντηση αυτή ο δήμαρχος Κυπαρισσίας συζήτησε με τον περιφερειάρχη και το θέμα του λιμανιού της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αγγελόπουλος ζήτησε ένα ιστορικό για το λιμάνι, σχετικά με τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και αυτές που απομένουν, δηλαδή τι πρέπει να γίνει ακόμη για την ολοκλήρωσή του. Αυτά που αναμένεται να γίνουν έχουν να κάνουν με τις μελέτες που ήδη ετοιμάζονται σχετικά με τα κατασκευαστικά έργα που υπολείπονται, αλλά και την αντιμετώπιση του κυματισμού που δημιουργείται στο εσωτερικό του λιμανιού, όπως και με τη μελέτη που ετοιμάζεται για την διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 132 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Επισκέπτες: 86225

US ZIP Codes


Χάρτης 100 τελευταίων επισκεπτών

Συνδικάτο

Ροή Ειδήσεων

Οι καπετανίες της Μάνης

Οπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Μάνη διαιρέθηκε σε τέσσερις καπετανίες και σε κάθε μία από αυτές ορίστηκε από τους Τούρκους ένας καπετάνιος με τη σύμφωνη γνώμη της τουρκικής διοίκησης του Μοριά. Στην αρχική τους μορφή οι καπετανίες ήταν οι ακόλουθες: Α) Καπετανία Σταυροπηγίου ή Ζαρνάτας. Περιλάμβανε τον παλαιό Δήμο Αβίας και εκτεινόταν από την Αγιασώ (Αγία Σιών) μέχρι τις Δύο Πέτρες, που ήταν τα σύνορά της με την επαρχία της Ανδρούβιστας ή Καρδαμύλης.

Δημοσκοπήσεις

Τι θα θέλατε περισσότερο από τον Δήμο

Αποτελέσματα

Καιρός Χώρα Μεσσηνίας


Created and Supported site by techelp.gr