Σταμάτησαν οι εργασίες στο βιολογικό καθαρισμό Χώρας

Ελλειψη χρημάτων, στάση εργασιών για το βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Νέστορος. Αναφερόμαστε στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Οπως μας τόνισε ο δήμαρχος Αναστάσιος Τσορώνης το έργο έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων μιας και είναι έργο γέφυρα από το Γ’ ΚΠΣ στο Δ’ ΚΠΣ χωρίς ωστόσο μετά το τέλος του 2009 να έχει πληρωθεί κανένας λογαριασμός, με αποτέλεσμα οι εργασίες εδώ και αρκετούς μήνες να έχουν σταματήσει.

Οπως παρατήρησε ο κ. Τσορώνης υπάρχει σίγουρα μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή του και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, τα έργα αυτά να ξεκολλήσουν. Δεν μπορεί, τόνισε, λόγω οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ να σταματήσουν όλα, γιατί έτσι θα σταματήσει να λειτουργεί και να κυκλοφορεί η αγορά, με όσες αρνητικές συνέπειες θα έχει αυτό.

Ο εργολάβος -σημείωσε- μη έχοντας πληρωθεί για λογαριασμούς που έχει προσκομίσει, σταμάτησε τις εργασίες αφού ήδη ένα μεγάλο μέρος των κτηριολογικών εγκαταστάσεων έχουν γίνει και θα πρέπει να προχωρήσει στην παραγγελία και εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού τα οποία όμως απαιτούν και σημαντικά ποσά. Αν δεν πληρωθούν οι προηγούμενοι λογαριασμοί -σημείωσε- είναι δύσκολο να συνεχίσει. Θα πρέπει να παρθούν άμεσα κάποια μέτρα, να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις και το έργο να συνεχιστεί.