Ολα τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων Νότιας Πελοποννήσου

imageΓια πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ έχει ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος, οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν ούτε ποιοι και πόσοι συνδυασμοί θα κατέβουν στις δημοτικές εκλογές ούτε ποιους υποψηφίους στηρίζουν τα κόμματα. Ο “Καλλικράτης” έπιασε στον ύπνο κόμματα και υποψήφιους, με συνέπεια τώρα να τρέχουν για να προλάβουν τις προθεσμίες συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Σημειώνεται ότι ελάχιστοι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν ανακοινώσει ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και όπως φαίνεται, πολλοί συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια θα χάσουν τη μισή προεκλογική εκστρατεία.

Το παζλ του θολού πολιτικού τοπίου συμπληρώνουν οι αντιδράσεις που προκαλούν οι κομματικές επιλογές σε πολλούς δήμους και τα “αντάρτικα” ψηφοδέλτια που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Ενδεικτικό του χάους που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι ούτε καν στις πρωτεύουσες των νομών της Νότιας Πελοποννήσου δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αναφορικά με τους συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Στο Δήμο Καλαμάτας, το μεγαλύτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το ΠΑΣΟΚ ακόμα ψάχνει υποψήφιο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συστήσει επιτροπή για να προτείνει υποψήφιους. Ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα έχει αντίπαλο στην εκλογική αναμέτρηση το “γαλάζιο” Νίκο Φωτέα. Στη Σπάρτη τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχουν ανακοινώσει ποιους υποψηφίους θα στηρίξουν. Στην Τρίπολη το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποιον υποψήφιο θα στηρίξει, αλλά όλα δείχνουν ότι θα δώσει το “χρίσμα“ στο Νίκο Δελφάκη. Ομως ήδη οι “πράσινοι” Δημήτρης Παυλής και Κώστας Γεωργακόπουλος έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Τρίπολης. Η Νέα Δημοκρατία έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει τον νομαρχιακό σύμβουλο Γιάννη Σμυρνιώτη. Κανείς όμως δεν γνωρίζει αν θα είναι ο μοναδικός “γαλάζιος” υποψήφιος, καθώς φουντώνουν οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο νομάρχης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Δημοσθένης Σωτηρόπουλος και πολλά μέλη του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας είναι δυσαρεστημένα με την απόφαση της Ρηγίλλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο δήμου της Λακωνίας και είναι άγνωστο αν τελικώς θα δώσει.

Αναλυτικά, οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι στους δήμους της Νότιας Πελοποννήσου.

Δήμος Καλαμάτας: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το νυν δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές τήρησε παθητική ουδετερότητα, που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη.

Υποψήφιος δήμαρχος είναι και ο “γαλάζιος” Νίκος Φωτέας, ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά.

Το ΠΑΣΟΚ αναζητά υποψήφιο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει πιθανά ότι στηρίζει το Σταμάτη Μπεχράκη.

Το ΚΚΕ στηρίζει το Νίκο Διασάκο.

Δήμος Μεσσήνης: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον υποψήφιο Στάθη Αναστασόπουλο. Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις κυρίως στην πόλη της Μεσσήνης, επειδή ο κ. Αναστασόπουλος δεν κατάγεται από την περιοχή του νέου δήμου.

Υποψήφιος θα είναι και ο “γαλάζιος” νυν δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το Νίκο Τζώρτζη.

Υποψήφιος έχει δηλώσει ότι θα είναι και ο “πράσινος” δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον υποψήφιο Κώστα Αποστολόπουλο.

Δήμος Τριφυλίας: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το συνδικαλιστή Κώστα Κόλλια.

Από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας προέρχεται και ο υποψήφιος Παναγιώτης Τσίγγανος.

Στο ΠΑΣΟΚ σήμερα θα αποφασίσουν για το ποιος θα είναι υποψήφιος, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Επικρατέστεροι παραμένουν οι Θανάσης Πετρόπουλος και Δημήτρης Σωτηρόπουλος και αν και σήμερα δεν υπάρξει συμφωνία για κοινή κάθοδο, ενδέχεται να είναι υποψήφιοι και οι δύο.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον υποψήφιο Σαράντο Κουκούμη.

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον υποψήφιο νυν αντινομάρχη Δημήτρη Καφαντάρη.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον υποψήφιο νυν δήμαρχο Νέστορος Αναστάσιο Τσορώνη.

Ο νυν δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος δήλωσε ότι θα ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, ενώ άγνωστο είναι τι θα πράξει ο δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής.

Το ΚΚΕ στηρίζει την υποψήφια Σοφία Αποστολοπούλου.

Δήμος Οιχαλίας: Υποψήφια θα είναι η νυν δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη και ο “γαλάζιος” Φίλιππος Μπάμης. Η Νεα Δημοκρατία δεν έχει ανακοινώσει ποιον θα στηρίξει.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον υποψήφιο Παναγιώτη Παπανδρέου.

Δήμος Δυτικής Μάνης: Υποψήφιοι θα είναι ο νυν δήμαρχος Λεύκτρου Γιάννης Μαραμπέας, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ Δημήτρης Γιαννημάρας και ο δήμαρχος Αβίας Παναγιώτης Μπασάκος.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον υποψήφιο Κώστα Λαμπρινέα.

Δήμος Τρίπολης: Υποψήφιος με τη στήριξη της Ν.Δ. είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Σμυρνιώτης.

Στο ΠΑΣΟΚ θα γίνει δημοσκόπηση, η οποία θα περιλαμβάνει το δήμαρχο Μαντινείας Γιώργο Τσαγγούρη, το δήμαρχο Τεγέας Δημήτρη Βόσνο, το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Δελφάκη, που θεωρείται και επικρατέστερος, ενώ αποσύρθηκε ο πολιτευτής Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Ανεξάρτητες υποψηφιότητες ανακοίνωσαν ο Δημήτρης Παυλής (πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ) και ο Κώστας Γεωργακόπουλος (γιατρός και εν ενεργεία επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου).

Στη “Μαντινειακή Συμπολιτεία” επικεφαλής είναι ο Βασίλης Γιόκαρης.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Νικολάου.

Τέλος, έχει προαναγγελθεί η δημιουργία κοινού συνδυασμού από τους δημάρχους Λεβιδίου Θανάση Καβουρίνο, Φαλάνθου Κώστα Ψυχάρη και Σκιρίτιδας Κώστα Κατσαφάνα.

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Υποψήφιος με τη στήριξη της Ν.Δ. είναι ο δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτρης Τσιγκούνης. Ο επιχειρηματίας Βασίλης Σαλάκος ανακοίνωσε με γραπτή επιστολή, την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο.

Ανεξάρτητος υποψήφιος είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Μαρνέρης με τη “Συμπολιτεία για το Δήμο Νότιας Κυνουρίας”.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ ο Γιάννης Ρουσάλης, ηλεκτρολόγος - υδραυλικός, μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Λεωνιδίου.

Δήμος Γορτυνίας: Υποψήφιος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής Επικρατείας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.

Υποψήφιος με τη στήριξη της Ν.Δ. ο Στάθης Κούλης, δήμαρχος Λαγκαδίων.

Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει ο πολιτευτής και νομαρχιακός σύμβουλος Αρκαδίας, Γιάννης Γιαννόπουλος.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ, ο Γιάννης Φράγκος, πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας Δημητσάνας - Τροπαίων - Μεγαλόπολης.

Δήμος Μεγαλόπολης: Υποψήφιος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Τσιριγώτης.

Υποψήφιος με τη στήριξη της Ν.Δ. ο δήμαρχος Φαλαισίας Γιάννης Φουσέκης. Ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ο δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας. Υποψήφιος με το ΚΚΕ, ο Κώστας Παγανός, έμπορος οικοδομικών υλικών.

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Υποψήφιος με τη στήριξη της Ν.Δ. ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δαλιάνης. Επίσης υποψήφιοι, ο γιατρός Μανώλης Σκαντζός, από το χώρο της Ν.Δ. και ο Στράτης Δαλιάνης, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Τάκης Αδάμης.

Δήμος Σπάρτης: Υποψήφιος θα είναι ο νυν νομάρχης Κωνσταντίνος Φούρκας, ο οποίος στήριξε ανοιχτά στις εσωκομματικές εκλογές τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά.

Υποψήφιος θέλει να είναι και ο Σταύρος Αργειτάκος, που συμφωνεί με πολλές θέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ είναι και στενός φίλος του γραμματέα αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πουλοκέφαλος θέλει να δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, που δε θα έχει κομματικό χρίσμα.

Το ΚΚΕ στηρίζει νυν δήμαρχο Οινούντος Βαγγέλης Βαλιώτη.

Δήμος Ευρώτα: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το νυν δήμαρχο Κροκεών, Δημήτρη Νταλιάνη.

Ο νυν δήμαρχος Σκάλας Γιάννης Γρυπιώτης, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο νυν δήμαρχος Γερονθρών και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λακωνίας Φίλιππος Πήλιουρας δηλώνει ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη.

Το ΚΚΕ στηρίζει την υποψήφια Σταυρούλα Σταματάκου.

Δήμος Μονεμβασίας: Υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Μονεμβασίας Νεκτάριος Μαστορόπουλος προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Επίσης υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Ασωπού Ηρακλής Τριχείλης, ο οποίος συνεργάζεται με τη δήμαρχο Ζάρακα Παναγιώτα Πριφτάκη.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει τον υποψήφιο Δήμο Δημητρόπουλο.

Δήμος Ανατολικής Μάνης: Υποψήφιος θα είναι ο “γαλάζιος” νυν δήμαρχος Οιτύλου Πέτρος Ανδρεάκος.

Αντίπαλός του, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Κυριάκος Μιχαλολιάκος, αδερφός του γραμματέα αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Το ΛΑΟΣ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντώνη Καλαντώνη.

Υποψήφιος θα είναι και ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Ανατολικής Μάνης Γιάννης Τζεφεράκος.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει τον υποψήφιο Ηλία Γεωργαράκο.

Δήμος Ελαφονήσου: Υποψήφιος θα είναι ο νυν κοινοτάρχης Χαράλαμπος Λιάρος.