Αρχική Τοπικά Εγκρίθηκε η πρόταση για το Leader Μεσσηνίας

Εγκρίθηκε η πρόταση για το Leader Μεσσηνίας

Εγκρίθηκε από την ειδική γραμματεία του ΕΣΠΑ η πρόταση της Μεσσηνίας για την ένταξη στο πρόγραμμα Leader, που κατατέθηκε μέσω της Αναπτυξιακής.

Στο Leader εντάσσονται οι Δήμοι Αίπειας, Αριος, Αρφαρών, Γαργαλιάνων, Θουρίας, Καλαμάτας, Κορώνης, Κυπαρισσίας, Μεθώνης, Μεσσήνης, Νέστορος, Πεταλιδίου, Πύλου και Φιλιατρών.

Αφορά αγροτουριστικά καταλύματα, μεταποιητικές και μονάδες οικοτεχνίας, κλασικά παντοπωλεία, παρεμβάσεις σε παραδοσιακό - εγκαταλειμμένο χωριό, τοπικό σύμφωνο ποιόητας κ.λπ. Ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος ανακοίνωσε με φανερή ικανοποίηση ότι «καταλάβαμε την 6η θέση της βαθμολογίας, με βαθμό περίπου 81 στα 100», επισημαίνοντας πως «η βαθμολογία μας είναι χαμηλή, διότι το Laeder της Μεσσηνίας αναφέρεται στην παραλιακή της ζώνη.

Και η παραλιακή ζώνη του νομού έχει ίσως το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από την άλλη της ενδοχώρα κι από άλλες περιοχές αναφοράς των προγραμμάτων αυτών. Το ακριβές ποσό διεκδικούμε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο». Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Χρίστος Ριζάς σημείωσε πως η έγκριση και η βαθμολογία είναι πολύ τιμητικά για την εταιρεία και για τα στελέχη της που δούλεψαν.

Ευχαρίστησε το νομάρχη και το δήμαρχο Καλαμάτας - πρόεδρο της ΤΕΔΚ για την εμπιστοσύνη προς την Αναπτυξιακή και παρατήρησε ότι κανένα μέρος της Μεσσηνίας δε θα μείνει έξω από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Δ’ ΚΠΣ (ΟΠΑΑΧ και Leader). Η διευθύνουσα σύμβουλος της Αναπτυξιακής - δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη μίλησε για άριστη συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και τους άλλους φορείς της Μεσσηνίας κι έκανε λόγο για σημαντική συμβολή των στελεχών της Αναπτυξιακής και όλων των παραγόντων που μετείχαν στη διαβούλευση.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 65 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Επισκέπτες: 132952

US ZIP Codes


Χάρτης 100 τελευταίων επισκεπτών

Συνδικάτο

Ροή Ειδήσεων

1827. Ένα από τα τραγικότερα χρόνια στην πορεία της ελληνικής επαναστάσεως. Πριν ένα χρόνο είχε πέσει το ηρωικό Μεσολόγγι. Τον Ιούνιο του 1827 έπεσε κι ένα άλλο μεγάλο και ιστορικό οχυρό: Η Ακρόπολη των Αθηνών.

Δημοσκοπήσεις

Τι θα θέλατε περισσότερο από τον Δήμο

Αποτελέσματα

Καιρός Χώρα Μεσσηνίας


Created and Supported site by techelp.gr