Δεν έχουμε λεφτά και χρόνο για το έργο της ύδρευσης

«Δεν είναι εύκολο να γίνει έργο σε 3 ημέρες, τόσο σύντομα που μας ζητούν.

Χρειάζεται έργο 100.000 ευρώ», απαντά ο δήμαρχος Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης σχετικά με την απολογία για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια, στην οποία έχει κληθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Πρόκειται για έργο ύδρευσης που αφορά το δημοτικό διαμέρισμα Παπαφλέσσα και το οποίο, σύμφωνα με την κλήση, ο δήμαρχος δεν υλοποιεί, μη εφαρμόζοντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Ψώνης επικαλείται επίσης λόγους ουσίας, υποστηρίζοντας ότι με βάση τις μετρήσεις της Διεύθυνσης Υγείας το νερό είναι ακατάλληλο για ύδρευση.

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπαφλέσσα μέσα στο 2010, το Δ.Δ. Παπαφλέσσα θα πρέπει να υδροδοτηθεί από την πηγή “Μεγάλη Βρύση“. Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε προσφυγή από δημοτικό σύμβουλο, η οποία απορρίφθηκε. Ετσι ο δήμαρχος όφειλε να έχει κάνει ενέργειες για να εφαρμοστεί η απόφαση.

Αντίθετα, σύμφωνα με την κλήση της Περιφερειακής Διεύθυνσης, ο δήμαρχος παρά τις έγγραφες υποδείξεις της υπηρεσίας, δεν απάντησε και δεν ενημέρωσε για τις ενέργειες που όφειλε να έχει κάνει προς την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης.

Για το θέμα αυτό και για την παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια που του καταλογίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση, ο κ. Ψώνης μας είπε: «Είμαστε στο τέλος του χρόνου, δεν έχουμε προϋπολογισμό, δεν έχουμε λεφτά για να κάνουμε το έργο. Θέλει 100.000 ευρώ για να γίνει έργο. Εγώ ακολουθώ τις οδηγίες του Υγειονομικού που μου ζητάει να κάνω εργασίες γιατί το νερό είναι ακατάλληλο. Μου ζητάει να κάνω διύλιση και απολύμανση. Υπάρχει πρόβλημα. Δε διορθώνεται μόνο με χλωρίωση. Θέλει επεξεργασία. Δε διορθώνεται η πηγή. Το Υγειονομικό μετράει το νερό και το βρίσκει ακατάλληλο. Στην πηγή πέφτει το ποτάμι που τη ρυπαίνει, γιατί δέχεται λύματα από το Μανιάκι. Το Παπαφλέσσα έχει άφθονο και καλό νερό από το Σύνδεσμο.

Γιατί ανακινούν τώρα το ζήτημα; Είναι 8 χρόνια το πρόβλημα».