Αρχική Τοπικά Αύξηση κρουσμάτων γρίπης στη Μεσσηνία

Αύξηση κρουσμάτων γρίπης στη Μεσσηνία

Αυξητική τάση εμφανίζουν τα κρούσματα γρίπης στη Μεσσηνία, όπου χθες, με απόφαση του νομάρχη Δημήτρη Δράκου, έκλεισαν ακόμα 8 τμήματα σε 4 σχολικές μονάδες.

Στην Καλαμάτα, συγκεκριμένα, έκλεισαν το τμήμα Ηλεκτρολόγων της Γ’ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ και τα τμήματα Στ’1, Στ’2 και Ε’1 του 7ου και το Στ’ του 22ου Δημοτικών Σχολείων, ενώ στην Κυπαρισσία έκλεισαν τα τμήματα Γ’1, Δ’1 και Στ’1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου, όπως επίσης ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο και ένας βρεφονηπιακός σταθμός που συστεγάζονταν.

Την ίδια στιγμή, όμως, με αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζεται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, εξ άλλου, θα ξεκινήσει ο διαρκείας δύο εβδομάδων εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού κατά της νέας γρίπης -στα Κέντρα Υγείας, στα εμβολιαστικά κέντρα της Νομαρχίας, όπως και στις υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, σε συνέντευξη Τύπου, στο Διοικητήριο -παρουσία και της διευθύντριας της Διεύθυνσης Υγείας Κατερίνας Σπέντζουρα- επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν συντρέχει λόγος για πανικό.

Οι οδηγίες του υπουργείου υπαγορεύουν -σημείωσε ο νομάρχης- ότι ένα τμήμα σχολείου πρέπει να κλείνει όταν εκδηλώνονται 4 κρούσματα σε αυτό, ενώ το κλείσιμο του σχολείου επέρχεται όταν κλείνει το 30% των τμημάτων του.

Οπως εξήγησε ο νομάρχης, με βάση τα δεδομένα τού υπουργείου Υγείας η προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, πρόσθεσε δε -επικαλούμενος στοιχεία που το υπουργείο γνωστοποίησε στη ΝΑΜ- ότι η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας αναμένεται μεταξύ 15 και 20 Δεκεμβρίου.

Καταλήγοντας ο Δ. Δράκος επισήμανε ότι απαιτείται εγρήγορση και τήρηση από τον καθένα των απαραίτητων μέτρων υγιεινής, όπως βέβαια και η θωράκιση του καθενός μέσω του εμβολιασμού, υπό τις οδηγίες των αρμόδιων γιατρών.

Από την πλευρά της η διευθύντρια Υγείας Κατερίνα Σπέντζουρα σημείωσε ότι το κλείσιμο των σχολικών μονάδων γίνεται προληπτικά, για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου.

Τόνισε ωστόσο ότι τα όρια κρουσμάτων που οδηγούν σε απόφαση να κλείνουν οι δημόσιες σχολικές μονάδες ισχύουν και για τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, αλλά και τα φροντιστήρια «τα 4 κρούσματα ανά τμήμα και το 30% ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά στις περιπτώσεις αυτές η υπηρεσία μας δεν μπορεί να επιβάλει να κλείσουν, παρά μόνο να προβεί στη σχετική σύσταση προς τους ιδιοκτήτες» σημείωσε η διευθύντρια Υγείας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Από την ερχόμενη εβομάδα θα αρχίσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, για τον οποίον η ΝΑΜ -είπε η Κ. Σπέντζουρα- θα ενεργοποιήσει τρία εμβολιαστικά κέντρα στην περιοχή της Καλαμάτας.

Το ένα θα λειτουργεί στα γραφεία της Διεύθυνσης Υγείας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου (7.30 το πρωί με 2.30 μετά το μεσημέρι) και το δεύτερο στο Πνευματικό Κέντρο (9 το πρωί με 12 το μεσημέρι), ενώ υπάρχει συνεννόηση με το Δήμο Καλαμάτας να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο και το Δημοτικό Ιατρείο στο Ανατολικό Κέντρο (μεταξύ 2 και 6 μ.μ.).

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, εξ άλλου, θα μπορούν να εμβολιάζονται στις υγειονομικές του μονάδες, ενώ η ΝΑΜ -είπε η Κ.

Σπέντζουρα- θα συνεργαστεί με τη δομή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τον εμβολιασμό ατόμων που είτε φιλοξενούνται σε ιδρύματα, είτε δεν μπορούν να μετακινηθούν ή διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 47 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Επισκέπτες: 80526

US ZIP Codes


Χάρτης 100 τελευταίων επισκεπτών

Συνδικάτο

Ροή Ειδήσεων

Εσωτερικές ταραχές

Στη δεκαετία που προηγήθηκε των Ορλωφικών 1760-70 στη Μάνη έγιναν σοβαρές ταραχές, που δεν άφησαν ανέγγιχτη την Καλαμάτα.

Στην περιοχή του Σταυροπηγίου, δηλαδή στον μετέπειτα Δήμο Αβίας, που ήταν η πιο εύφορη περιοχή της Μάνης, υπήρχε ανέκαθεν ανταγωνισμός για την καπετανία. Ηταν φυσικό, αφού απέδιδε τα περισσότερα εισοδήματα στον εκάστοτε κυρίαρχό της.

Δημοσκοπήσεις

Τι θα θέλατε περισσότερο από τον Δήμο

Αποτελέσματα

Καιρός Χώρα Μεσσηνίας


Created and Supported site by techelp.gr