ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στα 5 πρώτα χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία και στον κόμβο Τσακώνας (Κυπαρισσσία), 120 - 150 μέτρα πιο κάτω από τον υφιστάμενο, ο όμιλος “Μορέας” θα συνεχίσει κανονικά το επόμενο διάστημα τις εργασίες για τον εθνικό δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Αυτό επεσήμανε στην “Ε” ο διευθυντής του έργου Αλέξανδρος Γεωργόπουλος.

«Στο κομμάτι, στη γέφυρα που είναι το μνημείο και εκατέρωθεν του σημερινού δρόμου, όπου έχουν κοπεί οι ελιές θα δημιουργηθεί ο κόμβος της Τσακώνας», μας είπε ο κ. Γεωργόπουλος και πρόσθεσε: «Θα τον κατασκευάσει ο “Μορέας”.

Είναι μέρος του έργου τού αυτοκινητόδρομου Κορίνθου Τρίπολης - Καλαμάτας. Στο σημείο αυτό θα ενωθεί με τον αυτοκινητόδρομο Τσακώνας - Πύργου - Πάτρας». Για το ζήτημα των απαλλοτριώσεων στο πρώτο κομμάτι στα όρια του Δήμου Οιχαλίας που έχει καταληφθεί το πλάτος του δρόμου, όπου έχουν κοπεί τα ελαιόδεντρα, σημείωσε: «Εγινε η κατάληψη του δρόμου στα 5 πρώτα χιλιόμετρα του νέου δρόμου μέσα στη Μεσσηνία.

Στην έκταση αυτή έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις. Εχει οριστεί τιμή μονάδας από το δικαστήριο και τα χρήματα έχουν παρακατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αν οι ιδιοκτήτες θέλουν καλύτερη τιμή και έχουν προσφύγει στο Εφετείο ή θέλουν να διορθώσουν λάθη στους κτηματολογικούς πίνακες, δεν αναστέλλεται η απαλλοτρίωση.

Και ο ιδιοκτήτης, όμως, δε χάνει τα δικαιώματά του για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο». Ο κ. Γεωργόπουλος είπε: «Θα συνεχίσουμε τις εργασίες στα 5 αυτά χιλιόμετρα με τεχνικά και ύστερα θα γίνουν τα χωματουργικά. Οπως κάνουμε στο Λεύκτρο - Παραδείσια και στο Καλογερικό - Αθήναιο, στην περιοχή της Ασέας»