Αρχική Νέα Μέσα στον Ιανουάριο λεφτά στους παραγωγούς

Μέσα στον Ιανουάριο λεφτά στους παραγωγούς

Στα μέσα του Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των οινοπαραγωγών τα πρώτα χρήματα για τα σταφύλια που παρέδωσαν φέτος στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας “Νέστωρ”. Αυτό επισήμανε στην “Ε” ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Σωτήρης Καλογερόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι σε πρώτη φάση θα καταβληθεί το 50% των χρημάτων που αναλογούν σε κάθε παραγωγό, και μετά από 15 μέρες περίπου το υπόλοιπο των χρημάτων.

Οπως μας εξήγησε ο κ. Καλογερόπουλος, αυτό γίνεται καθώς, όταν είχε διεκδικηθεί από όλες τις οινοπαραγωγικές ενώσεις και τους συνεταιρισμούς μέσω της ΚΕΣΟΕ- άτοκη χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των φετινών σταφυλιών από το υπουργείο Οικονομικών, είχε εγκριθεί για όλους τους συνεταιρισμούς και τις ενώσεις το ποσό των 40 εκ. ευρώ, και για τους ιδιώτες άλλα 10 εκ. ευρώ.

Από την κατανομή του ποσού των 40 εκ., αν και από το “Νέστορα” είχαν ζητηθεί 700.000 ευρώ, τελικά με βάση και τις ανάγκες των άλλων συνεταιρισμών της χώρας είχε εγκριθεί το ποσό των 400.000 ευρώ - το οποίο σε λίγες μέρες θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των παραγωγών.

Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν περίπου στο μισό της αξίας των σταφυλιών. Πάντως, καθώς από το σύνολο των 40 εκ. ευρώ μερικές ενώσεις ή συνεταιρισμοί δεν απορρόφησαν όλα τα χρήματα που τους αναλογούσαν -καθώς πολλές περιοχές επλήγησαν από ζημιές και δεν υπήρχε παραγωγή-, αποφασίστηκε ανακατανομή του αδιάθετου σε όσους είχαν ακόμη ανάγκες. Στο “Νέστορα” λοιπόν θα δοθούν άλλα 440.000 ευρώ - ποσό με το οποίο καλύπτεται και το υπόλοιπο 50% της αξίας των σταφυλιών. Το δεύτερο ποσό όμως θα πιστωθεί μερικές μέρες αργότερα και με αυτό θα εξοφληθούν όλοι οι παραγωγοί.

Ο Σωτ. Καλογερόπουλος παρατήρησε ότι η συγκέντρωση σταφυλιών φέτος ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις. Αρχικά είχαν ζητηθεί 700.000 ευρώ, και τελικά συγκεντρώθηκαν περισσότεροι τόννοι σταφυλιού, που ανέβασαν και τις απαιτήσεις του συνεταιρισμού.

Οσον αφορά την εμπορία τώρα, μας επισήμανε ότι υπάρχει στασιμότητα και δεν γίνονται κάποιες μεγάλες κινήσεις, παρά τις επαφές που υπάρχουν.

Η μόνη κίνηση αυτή την περίοδο, σημείωσε ο πρόεδρος του “Νέστορα”, γίνεται με το εμφιαλωμένο κρασί στο οποίο υπάρχει κάποια δραστηριότητα.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 47 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Επισκέπτες: 80526

US ZIP Codes


Χάρτης 100 τελευταίων επισκεπτών

Συνδικάτο

Ροή Ειδήσεων

Εσωτερικές ταραχές

Στη δεκαετία που προηγήθηκε των Ορλωφικών 1760-70 στη Μάνη έγιναν σοβαρές ταραχές, που δεν άφησαν ανέγγιχτη την Καλαμάτα.

Στην περιοχή του Σταυροπηγίου, δηλαδή στον μετέπειτα Δήμο Αβίας, που ήταν η πιο εύφορη περιοχή της Μάνης, υπήρχε ανέκαθεν ανταγωνισμός για την καπετανία. Ηταν φυσικό, αφού απέδιδε τα περισσότερα εισοδήματα στον εκάστοτε κυρίαρχό της.

Δημοσκοπήσεις

Τι θα θέλατε περισσότερο από τον Δήμο

Αποτελέσματα

Καιρός Χώρα Μεσσηνίας


Created and Supported site by techelp.gr