Αρχική Νέα Από τις 5 Μαρτίου το υπόλοιπο της επιδότησης

Από τις 5 Μαρτίου το υπόλοιπο της επιδότησης

imageΑπό τις 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει η καταβολή του υπόλοιπου των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων στους δικαιούχους, ανακοίνωσε χθες στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Πρόσθεσε ακόμη ότι -αν καταστεί δυνατόν- η επιστροφή του ΦΠΑ στους παραγωγούς θα γίνει τον Απρίλιο, ένα μήνα νωρίτερα από το σύνηθες (ήδη έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό ποσό 140 εκατομμυρίων ευρώ για τις καλλιέργειες του 2009).

Επίσης η υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τα μέσα του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ΟΣΔΕ (σήμερα βρίσκεται στο 98%) και πρόσθεσε πως φέτος η κυβέρνηση θα παρουσιάσει -μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης- “μια άλλη πρόταση για τους συνεταιρισμούς“.

Παράλληλα, η κ. Μπατζελή δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν λυθεί μια σειρά ζητήματα όπως η λειτουργία της αγοράς, το κόστος παραγωγής και η ανταγωνιστικότητα της γεωργίας. Εκανε ακόμη γνωστό ότι στο τέλος Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση του επανασχεδιασμού του προγράμματος “Αλέξανδρος Μπαλτατζής“, θα καταβληθούν και οι εξισωτικές αποζημιώσεις για την απονιτροποίηση και τα βιολογικά προϊόντα.

Σε σχέση με το διαχωρισμό των κατ‘ επάγγελμα αγροτών, η υπουργός σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί καταστατικό για την κατοχύρωση του επαγγέλματος, αλλά όχι με βάση μόνο εισοδηματικά κριτήρια.

Η κ. Μπατζελή επεσήμανε, εξάλλου, πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να επιστρέψει κατ‘ ελάχιστον 550 εκατομμύρια ευρώ από τις αγροτικές αποζημιώσεις του “πακέτου Χατζηγάκη“, αν δεν τελεσφορήσουν -όπως είπε- οι “πάρα πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις“ που η κυβέρνηση πραγματοποιεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, “με στόχο να μην επιστραφεί τίποτα“.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 47 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Επισκέπτες: 80526

US ZIP Codes


Χάρτης 100 τελευταίων επισκεπτών

Συνδικάτο

Ροή Ειδήσεων

Ο Παναγιώτης Μπενάκης, που έζησε στην Καλαμάτα μέχρι το 1770, ήταν ο πλουσιότερος, ο επιφανέστερος και ο πιο πετυχημένος Ελληνας του Μοριά. Απολάμβανε το σεβασμό και την αγάπη των ομοεθνών του και εξαγόραζε με πανάκριβα δώρα την εκτίμηση, την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των Τούρκων. Ελαβε ενεργό ρόλο στην προετοιμασία της αποτυχημένης Επανάστασης του 1770 και είναι ο αδικημένος από την πρόχειρη κρίση της ιστορίας, που του καταλογίζει σοβαρή ευθύνη, για τις καταστροφές που ακολούθησαν στο Μοριά.

Δημοσκοπήσεις

Τι θα θέλατε περισσότερο από τον Δήμο

Αποτελέσματα

Καιρός Χώρα Μεσσηνίας


Created and Supported site by techelp.gr