Νέα Σε διεθνείς εκθέσεις θα συμμετέχει η Μεσσηνία
Σε διεθνείς εκθέσεις θα συμμετέχει η Μεσσηνία Σε διεθνείς εκθέσεις αλλά και στο πιο διάσημο πολυκατάστημα του Λονδίνου, το “Harrods”, προβάλλεται η Μεσσηνία τον Ιανουάριο, με έντυπο υλικό, τοπικά προϊόντα και εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό...
Ιστορία Η ΜΑΝΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ (1715-1821) Μέρος 16ο
Η ανατολική λεγεώνα Η κατάληψη του Μυστρά Στην Προσηλιακή Μάνη σχηματίστηκε η Ανατολική Λεγεώνα, στην οποία αποσπάστηκαν 20 Ρώσοι στρατιώτες με το λοχαγό Μπάρκωφ και τον Ελληνα υπολοχαγό Ψαρό, ο...

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για βιολογικούς καθαρισμούς Κυπαρισσίας και Χώρας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τους δήμους που έχουν έργα-«γέφυρες» από το Γ‘ στο Δ‘ ΚΠΣ. Πρόκειται για τους Δήμους Κυπαρισσίας και Νέστορος με τα έργα του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και το Δήμο Γυθείου.

Οπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον τα έργα περνούν στη διαχειριστική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, από αυτήν της Περιφέρειας όπου ήταν μέχρι τώρα - χωρίς όμως να μεταβάλλεται κάτι στην ουσία και την πορεία των έργων.

Ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης σημείωσε σχετικά: «Είχαμε μια συνάντηση στην Περιφέρεια οι 3 δήμοι που έχουμε έργα-”γέφυρες“ για την Δ‘ Προγραμματική Περίοδο: Γυθείου, Νέστορος και Κυπαρισσίας. Το δικό μας θέμα αφορούσε το βιολογικό καθαρισμό και από αυτή την συνάντηση προέκυψε ότι οι ενέργειες που κάνει η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, στην δικιά μας περίπτωση θα γίνονται πλέον από την διαχειριστική αρχή του υπουργείου Οικονομικών. Δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου. Ακριβώς ό,τι ισχύει τώρα θα ισχύει και σε αυτό το νέο καθεστώς. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι την διαχειριστική επάρκεια για τον δήμο θα την χορηγήσει η διαχειριστική αρχή του υπουργείου Οικονομικών και όχι της Περιφέρειας.

Από την μεριά του δήμου, εμείς είμαστε έτοιμοι. Αυτό που περιμένουμε είναι ο ορισμός των προϊσταμένων του υπηρεσιακού συμβουλίου το οποίο αυτή την εποχή έχει πάρει μια εγκύκλιο από το υπουργείο Εσωτερικών να στείλει τις κρίσεις των προϊσταμένων. Αυτό από ό,τι μας είπαν το ξέρει το υπουργείο Οικονομικών και δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στις πληρωμές.

Ο δήμαρχος Νέστορος Αναστάσιος Τσορώνης ανέφερε από την πλευρά του: «Τα έργα του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων μεταφέρονται από το Γ‘ στο Δ‘ ΚΠΣ. Πλέον δεν θα έχει επαφή η διαχειριστική αρχή της Τρίπολης, αλλά απευθείας το υπουργείο Οικονομικών.

Τα έργα συνεχίζονται και στο Δ‘ ΚΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντηση. Εκεί μας ενημέρωσαν για τις διαδικασίες που χρειάζονται για να υλοποιηθούν αυτά τα έργα.

Οπως ήδη ξέρετε, το έργο των δικτύων της Χώρας έχει τα προβλήματα του με την εταιρεία που το έχει αναλάβει, τη “Δικτύωση“, η οποία είναι υπό έκπτωση και δυσκολευόμαστε να ολοκληρωθεί το έργο για να κάνουμε στην συνέχεια τις αποκαταστάσεις των οδών - καθώς ήδη έχουμε συμβασιοποιήσει τις ασφαλτοστρώσεις και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από την στιγμή που δεν έχουμε την αποχέτευση».

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 47 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Επισκέπτες: 80526

US ZIP Codes


Χάρτης 100 τελευταίων επισκεπτών

Συνδικάτο

Ροή Ειδήσεων

To Μυκηναϊκό ανάκτορο Επάνω Εγκλιανού, περισσότερο γνωστό ως παλάτι του Νέστορα, είναι το μόνο Μυκηναϊκό ανάκτορο που έχει διατηρηθεί σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Βρίσκεται 4 χλμ. Νότια της Χώρας (Δήμος Νέστορος) στη Μεσσηνία.

Δημοσκοπήσεις

Τι θα θέλατε περισσότερο από τον Δήμο

Αποτελέσματα

Καιρός Χώρα Μεσσηνίας


Created and Supported site by techelp.gr