Τοπικά

Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα!

Αυτός είναι ο πανηγυρικός της 28ης Οκτ του θεολόγου του Γυμνασίου Σαγεΐκων. Αναγνώστηκε από τον άμβωνα στην εκκλησία και έμειναν όλοι άφωνοι «Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα!» Του Γιώργου Μάλφα, θεολόγου ( ) Εβδομήντα χρόνια μετά. Γιορτάζεις την Εθνική Αντίσταση του Λαού μας, τραγουδάς «γυναίκες Ηπειρώτισσες», υψώνεις αμήχανα σημαίες, χορεύεις από κεκτημένη συνήθεια στις πλατείες. Φέτος όμως, δυσκολεύεσαι να πεις το «ΟΧΙ». Δεν είσαι σίγουρος, αμφιβάλλεις. Φοβάσαι τους συνειρμούς, τις πιθανές παρεξηγήσεις. Τρέμεις τις συνέπειες.
0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Πέτρος Τατούλης- περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ο Πέτρος Τατούλης με 52,53% είναι ο νικητής της μεγάλης μάχης και, από τον καινούργιο χρόνο, ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο Δημήτρης Δράκος (47,47%) παρά τη γιγαντιαία κινητοποίηση των δυνάμεων της Ν.Δ. με επικεφαλής τον ίδιο τον πρόεδρο Αντ. Σαμαρά, δεν “τράβηξε“ και δεν κατάφερε να πείσει να του εμπιστευτούν την τύχη της Περιφέρειας. Εφταιξε μεταξύ άλλων η ανυπαρξία έργων στη Μεσσηνία, που τον έκανε ευάλωτο απέναντι σε οποιεσδήποτε προγραμματικές υποσχέσεις χρησιμοποίησε στην προεκλογική περίοδο.

0 Σχόλια

Δήμαρχοι της Νότιας Πελοποννήσου

Δήμος Μεσσήνης
Στ. Αναστασόπουλος
Ν. Τζώρτζης

50,39%
49,61%
Δήμος Τριφυλίας
Κ. Κόλλιας
Δ. Σωτηρόπουλος

51,24%
48,76%
Δήμος Οιχαλίας
Φίλιππος Μπάμης
Ελένη Αλειφέρη

53,58%
46,42%
Δήμος Πύλου - Νέστορος
Δ. Καφαντάρης
Τ. Τσορώνης

58,91%
41,09%
Δήμος Δυτ. Μάνης
Δημ. Γιαννημάρας
Γιάννης Μαραμπέας

51,15%
48,85%
Δήμος Τρίπολης
Γιάννης Σμυρνιώτης
Δημ. Παυλής

50,61%
49,39%
Δήμος Μεγαλόπολης
Π. Μπούρας
Σπ. Τσιριγώτης

51,51%
48,49%
Δήμος Γορτυνίας
Γιάννης Γιαννόπουλος
Παρ. Παρασκευόπουλος

53,76%
46,24%

Δήμος Σπάρτης
Στ. Αργειτάκος
Κ. Φούρκας

55,40%
44,60%
Δήμος Ευρώτα
Γιάννης Γρυπιώτης
Φίλιππος Πήλιουρας

50,05%
49,95%


0 Σχόλια

Δεν έχουμε λεφτά και χρόνο για το έργο της ύδρευσης

«Δεν είναι εύκολο να γίνει έργο σε 3 ημέρες, τόσο σύντομα που μας ζητούν.

Χρειάζεται έργο 100.000 ευρώ», απαντά ο δήμαρχος Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης σχετικά με την απολογία για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια, στην οποία έχει κληθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Πρόκειται για έργο ύδρευσης που αφορά το δημοτικό διαμέρισμα Παπαφλέσσα και το οποίο, σύμφωνα με την κλήση, ο δήμαρχος δεν υλοποιεί, μη εφαρμόζοντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες , αξιότιμοι συνάδελφοι , εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων  του Δήμου ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Με την έναρξη  της σχολικής χρονιάς  2010- 2011 σας εύχομαι δημιουργική χρονιά και επιτυχίες στο δύσκολο έργο σας .
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες αποτελείτε  για εμάς την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον , και πρέπει να αγωνιστείτε με τις γνώσεις σας και την νεανική σας ορμή , για να αλλάξουν και να βελτιωθούν πολλά σ΄αυτόν τον τόπο.
Αγαπητοί γονείς πρέπει σε άμεση συνεργασία  με τους συλλόγους των διδασκόντων και τους φορείς  της αυτοδιοίκησης να απαιτήσουμε την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για τα παιδιά μας .
Αξιότιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί , γνωρίζω ότι δίνετε την ψυχή σας στις τάξεις και δουλεύοντας όχι πάντα στις καλύτερες συνθήκες , σμιλεύετε τους αδαμάντινους χαρακτήρες των αυριανών Ελλήνων .
Ως Δήμαρχος Νέστορος και ως υποψήφιος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ  εύχομαι σε όλους υγεία , πρόοδο και επιτυχίες και υπόσχομαι άψογη και εποικοδομητική  συνεργασία των σχολείων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων και την βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης .


Ο Δήμαρχος Νέστορος
& υποψήφιος Δήμαρχος
του Δήμου ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τσορώνης Αναστασίος

0 Σχόλια
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 9 από 89