Παπαρηγόπουλος Κ. - Βιογραφικό σημείωμα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κ.ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1815. Ο πατέρας του, Δημήτριος Παπαρρηγόπουλος, καταγόταν από τη Βυτίνα της Γορτυνίας και εργαζόταν ως τραπεζίτης στην Κωνσταντινούπολη. Ο Δημήτριος Παπαρρηγόπουλος, μαζί με τα αδέλφια του, Ιωάννη και Κωνσταντίνο, και την αδελφή τους, σύζυγο αργότερα του Δημητρίου Σκαναβή, είχαν εγκατασταθεί στην Πόλη πιθανόν μετά τα Ορλοφικά (1770). Η μητέρα του ιστορικού ήταν η Ταρσία Νικοκλή.

Νέα Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας καθιερώθηκε το 2004 από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για να ευαισθητοποιήσει κυβερνήσεις και πολίτες για την Ηπατίτιδα τύπου C, που απομονώθηκε το 1989 και...
Νέα Η τρύπα του όζοντος σταμάτησε να μεγαλώνει, επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ
Επούλωση στα μέσα του αιώνα Χάρη στην απαγόρευση μιας σειράς επιβλαβών χημικών, το στρώμα όζοντος που προστατεύει τη Γη από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία έχει σταματήσει να αραιώνει και θα...

Βραζιλία: Χρηματιστήριο και φαβέλες ψηφίζουν Λούλα

image Σήμερα, 3 Οκτωβρίου, πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας (1984), οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία διεξάγονται απόντος του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα από τη λίστα των υποψηφίων. Υστερα από δύο θητείες στη θέση του προέδρου, ήρθε η ώρα του απολογισμού. Πραγματοποιήθηκε, τελικά, η μεταμόρφωση της Βραζιλίας, την οποία προσδοκούσε τμήμα της αριστεράς;

Στις 29 Μαρτίου 2010, όταν η «Wall Street Journal» αναρωτήθηκε τι περιμένουν οι Βραζιλιάνοι από τον επόμενο πρόεδρό τους, που θα αναδειχθεί τον Οκτώβριο, κατέληξε πολύ γρήγορα στο συμπέρασμα: «Να μην αλλάξει τα πράγματα!». Η προσδοκία τους δεν προκαλεί έκπληξη, εφόσον, εδώ και μερικά χρόνια, άνθρωποι που προηγουμένως υποσιτίζονταν και πεινούσαν, μπορούν να τρέφονται ικανοποιητικά.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδοχική Ασφάλιση

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν. 3863/2010 που αφορά θέματα Διαδοχικής Ασφάλισης.
Σας γνωρίζουμε ότι στο Φ.Ε.Κ. 115Α δημοσιεύθηκε ο Ν.3863/2010 «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις» με το οποίο ρυθμίζονται εκτός των άλλων και θέματα που αφορούν τη διαδοχική ασφάλιση. Για την εφαρμογή των διατάξεων της Διαδοχικής Ασφάλισης σας παρέχουμε τις παρακάτω οδηγίες.

0 Σχόλια

Μπούρκα - Φυλακή από πανί

Δείτε τι γίνεται στοΑφγανιστάν με τις γυναίκες σε διαφάνειες ...

Η παλινόρθωση της μπούρκας

Η αμερικανική προπαγάνδα τις χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για την εισβολή και διεκδίκησε εύσημα για την «απελευθέρωσή» τους. Πέντε χρόνια μετά, οι γυναίκες του Αφγανιστάν ζουν σε συνθήκες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την εποχή των Ταλιμπάν. Και δεν βγαίνουν προτού τυλιχτούν στην ολόσωμη καλύπτρα τους.
0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Λουτρά Καϊάφα : Ψάχνουν λύση για νε ξεκολλήσει η Ιονία Οδός !

Ακόμα δεν υπάρχει η τελική χάραξη !
Την βέλτιστη λύση με την οποία θα προστατευτεί το οικοσύστημα του Καϊάφα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣτΕ αλλά και της ΕΕ αναζητά η κυβέρνηση για το βορειοδυτικό άξονα Πελοποννήσου, την μεγαλύτερη σύμβαση παραχώρησης σε οδικά έργα (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα). Παρά τις διαβεβαιώσεις των προηγούμενων μηνών για λήψη οριστικών αποφάσεων, τις διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Περιβάλλοντος και τις επαφές με τοπικούς φορείς, τελική χάραξη για το έργο δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον αυτό διαμηνύουν από το υπουργείο Υποδομών, που θεωρούν ότι το τμήμα του έργου μετά τον Πύργο παραμένει επισφαλές και δηλώνουν ότι περιμένουν τις τελικές προτάσεις από το ΥΠΕΚΑ.
0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Ολα τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων Νότιας Πελοποννήσου

imageΓια πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ έχει ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος, οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν ούτε ποιοι και πόσοι συνδυασμοί θα κατέβουν στις δημοτικές εκλογές ούτε ποιους υποψηφίους στηρίζουν τα κόμματα. Ο “Καλλικράτης” έπιασε στον ύπνο κόμματα και υποψήφιους, με συνέπεια τώρα να τρέχουν για να προλάβουν τις προθεσμίες συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Σημειώνεται ότι ελάχιστοι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν ανακοινώσει ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και όπως φαίνεται, πολλοί συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια θα χάσουν τη μισή προεκλογική εκστρατεία.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...

Σταφίδα

Η ΣΤΑΦΙΔΑ τα 2 - 3 τελευταία χρόνια ξαναπήρε τα πάνω της. Εκεί που η καλλιέργεια είχε εγκαταλειφθεί και ξεριζώνονταν τα κούρβου
λα, ήρθε η παρέμβαση της ΣΚΟΣ να σταματήσει τον κατήφορο και να δώσει ελπίδα. Η τιμή άλλαξε επίπεδο, βελτιώθηκε και ακολουθεί χρόνο με το χρόνο λογικές αυξήσεις. Οι παραγωγοί άρχισαν να ασχολούνται και πάλι με τις σταφίδες. Και όσοι φροντίζουν την καλλιέργεια και δουλεύουν συστηματικά στα κτήματά τους, δικαιώνονται. Εχουν και καλή ποιότητα και ικανοποιητική ποσότητα, τη μικρότερη δυνατή ζημιά και απώλεια σε σχέση με τους άλλους. Τα πράγματα δεν είναι εντυπωσιακά και οι παραγωγοί δεν πετάνε στα σύνεφα. Ομως, βλέπουν ότι ένα από τα πιο σημαντικά και παραδοσιακά προϊόντα του νομού, μπαίνει σε σειρά και αποκτά και πάλι δυναμική. Τουλάχιστον απέναντι στο δράμα με το λάδι, έχουν ένα αξιόπιστο εναλλακτικό εισόδημα.

0 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες , αξιότιμοι συνάδελφοι , εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων  του Δήμου ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Με την έναρξη  της σχολικής χρονιάς  2010- 2011 σας εύχομαι δημιουργική χρονιά και επιτυχίες στο δύσκολο έργο σας .
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες αποτελείτε  για εμάς την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον , και πρέπει να αγωνιστείτε με τις γνώσεις σας και την νεανική σας ορμή , για να αλλάξουν και να βελτιωθούν πολλά σ΄αυτόν τον τόπο.
Αγαπητοί γονείς πρέπει σε άμεση συνεργασία  με τους συλλόγους των διδασκόντων και τους φορείς  της αυτοδιοίκησης να απαιτήσουμε την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για τα παιδιά μας .
Αξιότιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί , γνωρίζω ότι δίνετε την ψυχή σας στις τάξεις και δουλεύοντας όχι πάντα στις καλύτερες συνθήκες , σμιλεύετε τους αδαμάντινους χαρακτήρες των αυριανών Ελλήνων .
Ως Δήμαρχος Νέστορος και ως υποψήφιος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ  εύχομαι σε όλους υγεία , πρόοδο και επιτυχίες και υπόσχομαι άψογη και εποικοδομητική  συνεργασία των σχολείων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων και την βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης .


Ο Δήμαρχος Νέστορος
& υποψήφιος Δήμαρχος
του Δήμου ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τσορώνης Αναστασίος

0 Σχόλια

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για ενεργειακή διασύνδεση με Κρήτη

ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Αναθερμαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ενδεχόμενη ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με το σύστημα μεταφοράς ενέργειας της ΔΕΗ στην ηπειρωτική χώρα, μέσω υποβρυχίου καλωδίου συνολικού μήκους 250 χιλιομέτρων.

Για την ακρίβεια ο προτεινόμενος σχεδιασμός προβλέπει την πόντιση δύο ειδικών καλωδίων, στην περιοχή της Μονεμβασιάς, τα οποία θα καταλήγουν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι το έργο της διασύνδεσης της Κρήτης έχει περιληφθεί από τον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στη νέα μελέτη ανάπτυξης του συστήματος (ΜΑΣΜ) για την πενταετία 2010- 2014.

0 Σχόλια
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

ΚΑΙΡΟΣ


Συμπολεμιστής του Παπαφλέσσα περιγράφει τη μάχη στο ΜΑΝΙΑΚΙ

Μάχη στο ΜανιάκιΕπέζησε ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία αυθεντική πηγή ,καμία μαρτυρία αυτόπτου μάρτυρα για την μάχη στο Μανιάκι. Ένα κείμενο του πολεμιστή του Μανιακίου Μ. Σταυριανόπουλου που επέζησε αν και τραυματισμένος σοβαρά ,τον νόμισαν για νεκρό , γιατί ήταν σκεπασμένος με τα πτώματα των συμπολεμιστών του και έζησε έως το 1896 χάθηκε δυστυχώς.

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 38 επισκέπτες και 1 μέλος σε σύνδεση
horaitis

Στατιστικά

Επισκέπτες: 202002

US ZIP Codes


Χάρτης 100 τελευταίων επισκεπτών

Συνδικάτο

Ροή Ειδήσεων